براساس تحقيق جديدي كه بتازگي در آمريكا انجام گرفته، مصرف مداوم برنج سفيد ميتواند خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را افزايش دهد.در سراسر جهان ميليونها نفر از ديابت نوع 2رنج ميبرند و تعداد بسياري نيز از ابتلاي خود به اين بيماري خاموش بياطلاع هستند. تنها در كشور فرانسه 500 هزار نفر از ابتلاي خود به ديابت نوع 2 غافل هستند. اين بيماري هر روز در سراسر جهان رو به افزايش است و از اينرو متخصصان بيشتري براي شناسايي دقيقتر عوامل پر خطر در بروز ديابت در حال بررسي هستند. يكي از اين عوامل، افزايش مصرف برنج سفيد است كه ميتواند خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را افزايش دهد.دكتر كي سان و همكارانش در دانشگاه هاروارد نتايج بهدست آمده از 350 هزار نفر در كشورهاي چين، ژاپن، استراليا و آمريكا را مورد بررسي قرار دادند و دريافتند افرادي كه در هفته، دفعات بيشتري برنج سفيد ميخورند، بيشتر در خطر ابتلا به ديابت نوع 2 هستند. اين نتيجه يعني افزودن هر وعده برنج سفيد در روز برابر است با خطر بيشتر ابتلا به ديابت.محققان ميگويند مصرف برنج حدود يك تا 2 بار در هفته بسيار مناسب است، اما اين ميزان در كشورهاي آسيايي بسيار بيشتر است بهطوري كه اغلب افراد هر روز، بهعنوان وعده اصلي غذايي از آن استفاده ميكنند كه متاسفانه اين ميزان مصرف، خطر ابتلا به ديابت را افزايش ميدهد.البته اين تاثير خيلي عجيب نيست، زيرا برنج سفيد حاوي مقدار زيادي قند است و از اينرو با فاصله كمي پس از خوردن آن، مقدار زيادي گلوكز در خون آزاد ميشود اما اين فرآيند در برنج قهوهاي به آرامي صورت ميگيرد كه به دليل مقادير فراوان فيبر و منيزيم موجود در آن است. برنج سفيد خيلي سريع به قندهاي ساده درخون تبديل ميشود و قندخون را به ميزان قابل توجهي بالا ميبرد، در حالي كه فيبر موجود در برنج قهوهاي باعث جلوگيري از بالا رفتن سريع قند خون شده و به آرامي جذب ميشود.البته محققان درصدد هستند رابطه بين مصرف مداوم برنج سفيد و ميزان ابتلا به بيماري ديابت در آسياييها را بيابند.
آمار به دست آمده نشان ميدهد برنج سفيد ميتواند يكي از عوامل مهم بروز ديابت نوع 2 باشد. از اينرو محققان توصيه ميكنند بهتر است افراد آسيايي ميزان مصرف برنج سفيد را حداقل به 3 بار در هفته كاهش دهند. البته تحقيقات گستردهتري براي شناسايي دقيق اين فرآيند همچنان در جريان است.
.: Weblog Themes By Pichak :.